Прокуратурата в Русе даде брифинг пред журналисти по повод .На брифинга

...
</TD
>Прокуратурата в Русе даде брифинг пред журналисти по повод .На брифинга
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Русе с подробности за имотната измама със замесен полицай от Две могили

Прокуратурата в Русе даде брифинг пред публицисти по повод .

На брифинга участваха Мирослав Маринов, зам.-окръжен прокурор и представител на ОП-Русе, Радослав Градев и Пламен Петков - наблюдаващи прокурори, както и Христо Христов - зам.-директор на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи. 

" В Окръжна прокуратура-Русе е на произвеждане дело за 4 закононарушения за проведена незаконна група с 3 лица, едно, от които е служител на реда, второто е за машинация с користна цел, третото закононарушение е показване на неистинен документи за имотна полза, четвъртото е за неистинен публични документни ", сподели Градев. 

Престъпната група е работила от ноември 2020 до момента.

" Измамата обгръща 5 имотни измами, като 4 от тях са осъществени посредством неистинско наследство, а едната е чрез неистинен нотариален акт. Схемата на осъществяване на закононарушенията е след правенето на това неистинско наследство, се посещава нотариус, който да разгласи саморъчните наследство. Впоследствие лицата, на които са завещани парцелите, продават парцелите на трети добросъвестни лица, по този начин ги заблуждават ", посочи наблюдаващият прокурор.

" В рамките на 15 април 2024 година са осъществени 24 претърсвания и изземвания, от които 4 в служебни пощения на ОДМВР- Русе. В хода на следствието са разпитани над 20 очевидци и са назначени голям брой експертизи, а на обвинените са повдигнати обвинявания за закононарушенията и са арестувани за период до 72 ч. ", изясни още той.

От Министерство на вътрешните работи разясниха, че ролята на полицейския чиновник е била да дава информация за хората, които са били обект на измамата.

" Установено е, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са предоставяли информация, като са употребявали осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи, като роднински връзки, данни, адреси, подписи ", сподели Христо Христов.

Разследва се дали и други полицейски чиновници не са взели участие в лъжливата скица.

" Имотите включват аграрни земи в землище на община Две Могили и неподвижен парцел - апаратмент на територията на гр. Русе ", съобщи Градев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР